30. september 2021

Pårørende og naboer kiggede inden for til en festlig dag på vores bosted Stentoft i Sønder Stenderup.

Efter den lange Corona-isolation kunne bostedet Stentoft i Sønder Stenderup en smuk lørdag i september igen slå dørene op til den årlige sommerfest.
Sidste år var det en noget anderledes sommerfest, da det blev holdt inden døre, og kun for beboere og begrænset personale. Men i år var bostedet tilbage og oppe at køre på den store festklinge med band, helstegt pattegris, det store kagebord og aktiviteter.

Denne gang var der mange pårørende, der kiggede forbi, og så kom en række naboer fra byen. Så det var en festlig dag, men det var også så meget andet, fortæller bostedleder, Mette Hvidberg.

”Vores sommerfest er mere end bare en almindeligt fest. For det første fejrede vi, at vi forhåbentligt er kommet gennem Corona-krisen, men det er også en dag, hvor de pårørende kommer omkring, og ikke mindst kommer der mange af vores naboer og borgere fra byen”.

Gensidig forståelse

Ifølge Mette er det meget vigtigt, at både personale og beboerne møder naboer og folk fra byen. Det skaber bedre gensidig forståelse og tolerance.

”Vi ved godt, at det i nogle tilfælde kan være en udfordring at bo tæt på et bosted med beboere, der har psykiske udfordringer. Men det er vores klare oplevelse, at det er lettere, når vi møder hinanden under hyggelige rammer, og lærer hinanden at kende. Og det var så rart, at så mange valgte at bruge et par timer sammen med os”, siger hun.

Da gæsterne ankom til festen om eftermiddagen den 11. september, blev de mødt af gode 80’er hits fra bandet og det store kagebord med lagkager, smørkager, småkager – kager med creme - kager med jordbær, hindbær og blåbær. Vi er vel tæt på Sønderjylland.

Senere kunne voksne og børn bage snobrød på stedets særligt byggede bålsted. Bostedet gør meget ud af udelivet.

Sprøde svær

Derefter kom det lokale firma Grill Service og tilberedte er par helstegte pattegris – og sværene blev sprøde. Det bragte glæde hos dem, der var til kød, og dem, der ikke var det, var der god vegetarmad til.

Efter middagen var der gang i musikken igen. Klokken 20 var det slut for denne gang. Mette Hvidberg glæder sig over arrangementet.

 ”Det var en god dag. De fleste beboere elsker det – og så er det så dejligt for os alle, at de pårørende kommer forbi – og ikke mindst, at vores naboer og borgere i Sønder Stenderup kigger ind og møder os og beboerne.”, slutter bostedlederen på Stentoft.

 

Læs mere om bostedet Stentoft

Læs om vores værdier