Bliv medarbejder på voksen- og ældreområdet

På voksen- og ældreområdet træder vi til ved komplekse indsatser for særligt sårbare eller udsatte voksne og ældre, der har brug for hjælp og støtte i en kortere eller længere periode. 

DSC08296

Bliv medarbejder på voksen- og ældreområdet

På voksen- og ældreområdet træder vi til ved komplekse indsatser for særligt sårbare eller udsatte voksne og ældre, der har brug for hjælp og støtte i en kortere eller længere periode. 

Sådan foregår arbejdet – i korte træk

Sådan foregår arbejdet – i korte træk

Som fagperson bliver du en del af en helhedsorienteret indsats og får en afgørende rolle i borgerens udvikling og trivsel. Du arbejder tæt sammen med borgeren og bliver en vigtig støtte i deres hverdag, hvor du bidrager til at skabe den tryghed, stabilitet og struktur, der skal til for, at borgeren kan genopbygge en meningsfuld hverdag med styrket livskvalitet.

  • Du arbejder typisk 1:1 eller 1:2 med borgeren – ofte på længerevarende indsatser med vagter af få eller flere timers varighed
  • Du arbejder ofte i borgerens eget hjem, på bosteder eller på plejehjem – og møder dem i deres vante omgivelser, hvor du er med til at skabe ro og tryghed
  • Du indgår ofte i et team – og samarbejder tæt med kolleger, pårørende og personale. Gennem åben dialog og faglige observationer bidrager du til det tværfaglige samarbejde og er en vigtig stemme i borgerens sag
  • Du støtter med hverdagsmestring og struktur – fx gennem samtaler, aktiviteter og hjælp til at skabe ro og overblik
  • Du får opgaver, der matcher din faglighed og fleksibilitet – og bliver altid klædt godt på til indsatsen med løbende sparring
Bliv medarbejder -
Søg i dit geografiske område

KBH og Nordsjælland

Syd- og Vestsjælland

Midtjylland

Nordjylland

Syd- og Sønderjylland

KBH og Nordsjælland

Syd og Vestsjælland

Midtjylland

Nordjylland

Syd- og Sønderjylland

Eller søg et fast vikariat

De mest almindelige indsatser

Du yder bostøtte i borgerens eget hjem med fokus på at skabe struktur og trivsel. Du hjælper fx med kontakt til myndigheder, økonomistyring eller praktiske opgaver og bidrager til at styrke borgerens færdigheder og selvstændighed med henblik på at fastholde en meningsfuld hverdag i eget hjem.

 

Du støtter borgere med særlige behov i dagligdagens gøremål. Du hjælper med praktiske opgaver – fra personlig pleje og rengøring til madlavning og indkøb.

Du bliver en del af en indsats på et botilbud eller plejecenter, hvor du enten støtter borgere i midlertidige forløb med social færdighedstræning og forberedelse til en mere selvstændig hverdag – eller hjælper borgere i længerevarende forløb med personlig pleje, praktiske opgaver og sociale aktiviteter.

Vores forventninger til dig som medarbejder

Vores forventninger til dig som medarbejder

Som medarbejder på voksen- og ældreområdet bliver du en del af et fagligt stærkt og støttende fællesskab, hvor vi hjælper voksne og ældre i mistrivsel med relationsarbejde, faglig specialviden og tydelige indsatsmål.

Vi søger dig som fagperson, der:

  • Har solid og relevant faglig erfaring fra det socialpsykiatriske voksen- og ældreområde
  • Besidder specialviden om én eller flere diagnoser – fx demens eller skizofreni (mm.)
  • Har stærke relationelle kompetencer og en pædagogisk tilgang til borgeren, hvor du understøtter hans eller hendes ret til medindflydelse på eget liv og forløb
  • Er rutineret i at arbejde med pædagogiske handleplaner, dokumentere dit arbejde og følge op på indsatsmål
  • Kan arbejde selvstændigt og fleksibelt – og varetage to eller flere indsatser parallelt
Diagnoser og udfordringer – hvem møder du på indsatsen?

Som medarbejder møder du borgere med komplekse udfordringer – og ofte med flere samtidige diagnoser (komorbiditet). Vi tager altid udgangspunkt i borgerens behov og situation og tilpasser indsatsen derefter. Det kræver faglig nysgerrighed og evnen til at arbejde struktureret og relationelt – og møde borgeren dér, hvor han eller hun er.

De mest typiske problematikker, du møder, er: 

Du møder borgere med demens – ofte påvirket af hukommelsestab, koncentrationsvanskeligheder, desorientering og personlighedsændringer. Her er din opgave at skabe tryghed og stabilitet i en hverdag, der kan opleves kaotisk. Du arbejder med struktur og genkendelighed og møder borgeren med respekt, ro og rummelighed.

Du møder voksne med skizofreni – ofte påvirket af vrangforestillinger og hallucinationer. Her er din opgave at skabe struktur og stabilitet i en svær hverdag. Du arbejder med tydelig kommunikation, faste rammer og forudsigelighed og hjælper borgeren med at navigere i en hverdag præget af forstyrrede sanseindtryk og tankemønstre. 

Du møder borgere med udadreagerende adfærd – ofte som udtryk for indre uro, frustration eller psykisk overbelastning. Her er din opgave at bevare roen og skabe tydelige rammer. Du arbejder forebyggende og sikrer, at borgeren føler sig mødt, forstået og tryg – også når følelserne spidser til.

Case: Da lægen blev patient - Sådan skabte vi tryghed i kaos

Case: Da lægen blev patient - Sådan skabte vi tryghed i kaos

Hvordan hjælper man en tidligere læge med svær demens og udadreagerende adfærd, som ingen længere kan håndtere?

Hos Psykiatri Plus trådte et lille, dedikeret team til med ro, faglighed og tilstedeværelse døgnet rundt. Gennem nærvær, struktur og faste rutiner blev en kaotisk hverdag langsomt mere tryg og forudsigelig. 

Har du spørgsmål?
Du kan kontakte vores rekrutteringskonsulenter alle hverdage mellem 8.30 og 10.30

Har du spørgsmål?

Kontakt vores rekrutteringskonsulenter

Telefon:
70 210 211 – tast 3
(alle hverdage fra kl. 8.30-10.00)

Mail:
rekruttering@psykiatriplus.dk

Scroll to Top