22. april 2021

Erfaren sygeplejerske fra Psykiatri Plus Omsorg hjælper Albertslund

 

Med over tre årtiers erfaring inden for psykiatrien er Henrika Jetha Balle en stor hjælp, når hjemmeplejen tager sig af borgere med psykiske udfordringer i eget hjem.

En af de største og mest udfordrende opgaver for en kommunal hjemmepleje er at hjælpe mennesker med en psykisk sygdom i eget hjem. Albertslund Kommune har nu allieret sig med Psykiatri Plus Omsorg til opgaven, og vi har formidlet kontakt til en af vores mangeårige og meget erfarne vikarer, Henrika Jetha Balle.

Kommunen har hyret hende fast i et halvt år til at hjælpe med de udfordringer, der er i denne særlige hjemmepleje-opgave.
Det er en ny service, som vi tilbyder i Psykiatri Plus Omsorg – en fast medarbejder med særlige kompetencer i en aftalt periode.


Spændende udfordring

Henrika skulle lige overtales. Hun var meget glad for at arbejde i de hurtige vagter som vikar inden for psykiatrien eller på bosteder på fuld tid,

”Det var med lidt blandede følelser, at jeg sagde ja til opgaven. Jeg er meget tilfreds med mit arbejde som løs vikar i Psykiatri Plus, men på den anden side var det her en spændende udfordring med nogle gode kolleger. Og det kunne jeg ikke afslå. Og det har jeg ikke fortrudt”, fortæller Henrika.

Siden årsskiftet har hun været fast i kommunens hjemmepleje. Og hun har sagt ja til kontrakten, der varer til 1. september.

Henrikas opgave er at være en del hjemmeplejeteamet med fokus på de borgere, der er udfordret psykisk. Hun bliver både brugt som en supervisor til kolleger, og så tager hun sig af særlige hjemmeplejeopgaver, og hjælper også, hvis borgerne har brug for særlig hjælp eller skal indlægges på psykiatrisk sygehus. Oven i det er mange af beboerne fra mange forskellige kulturer og baggrunde, så det kan være en ekstra udfordring.

”Dette her område kræver både stor erfaring og professionel empati. Vi hjælper blandt andet borgere, som måske ikke har en sygdomserkendelse. Det betyder, at de ikke altid lytter til gode råd fra ”systemet”. Her kan min erfaring været relevant, da jeg har været i lignende situationer i mine job”, fortæller Henrika.

 

Mange års arbejde med psykiatri og misbrug

Efter Henrika som ung blev uddannet sygeplejerske, blev hun videreuddannet i psykiatrien, Hun har arbejdet på en række psykiatriske afdelinger og institutioner, og senere arbejdede hun med misbrugsbehandling.
Hun var glad for sine job, der krævede stort engagement.
Men en dag var det nok:

”Vi havde et par dramatiske oplevelser i familien med både min datter, som blev syg - og med min mand, der er også blev syg og skulle opereres i hjernen og have megen hjælp bagefter”, fortæller hun.
I den periode arbejdede hun med misbrug, og engagementet ebbede ud.
”Der var meget at se til privat. Så da jeg en dag endnu gang oplevede, at nogle af de mennesker, jeg forsøgte at hjælpe med at komme ud af sit misbrug, endnu en gang valgte den forkerte vej, valgte jeg at sige op, så jeg kunne være mere hjemme og hjælpe min familie.”

 

Vikar i psykiatrien

Hun blev så sygeplejerskevikar, og for 2 et halvt år siden blev hun vikar gennem os.

”Jeg nyder at være vikar og bruge min erfaringer og kompetencer, og når jeg selv vil. Jeg kan selv prioritere min tid og så kan jeg godt lide at møde forskellige mennesker på arbejdspladserne”, fortælle Henrika.

Men en dag kom Psykiatri Plus Omsorg med denne nye opgave i Albertslund i hendes område. Hun bor i Ishøj.
Det var et job, der gav mening for hendes.

”Jeg kan godt lide at hjælpe disse borgere, der bestemt ikke har et let liv. Det giver mening at bruge så mange timer der – lige nu. Så indtil 1. september er jeg her.

Hun møder fast i dagvagt og har hver morgen den vigtige briefing, hvor de taler om dagens hjemmebesøg og hjælper hinanden.

” Mine kolleger har en stor entusiasme og vil gerne blive bedre. De gør en stor indsats over for en gruppe borgere, hvor det ikke altid er let at komme ind hos. Det kan være et hårdt job, men det er også et godt arbejde”, fortæller Henrika.