Chris MacDonald

Chris MacDonald er en engageret og motiverende formidler og coach inden for fysisk og mental sundhed.

Chris MacDonald har en baggrund inden for humanfysiologi, sportspsykologi og ernæring og er tidligere eliteatlet. Han er kendt for at motivere til en sund og aktiv livsstil, bl.a. som skribent, som foredragsholder og som sundheds-coach i TV-programmer som Chris på Chokoladefabrikken.
Han er forfatter til bøgerne ’Du er ikke alene’ og ’Ikke til forhandling’.

Han er desuden grundlægger af nonprofit-organisationen Just Human, der arbejder for at forbedre sundhed og trivsel blandt børn, unge og deres rollemodeller.

Foredrag af Chris (Kl. 9.15 - 10.15)

Sund energi & motivation

Følelsen af at have energi til at gøre de ting, vi gerne vil i livet, er en af de bedste følelser, vi kan have som mennesker, og på den anden side, hvis vi ingen energi har, bliver alt mere op ad bakke, end det behøver at være.

Det er naturen, der har bestemt vores behov. Derfor er visse ting bare ikke til forhandling, hvis vi vil have det godt. Og naturen har vist os præcis hvilke ting. Men motivationen til at få opfyldt de behov er en dark horse. Den har en kæmpe kraft, men er svær at styre.
Chris punkterer myten om, at det er ”lysten, der driver værket”, og han deler med skøn selvironi sin inspirerende strategi for, hvordan vi som individer og organisationer sikrer, at de afgørende og ufravigelige ingredienser bag sund energi og motivation er på plads.

Under foredraget vil Chris komme ind på:

  • Videnskaben bag motivation: Hvis ikke lysten driver værket, hvad gør så?
  • Energihåndtering: God fysisk energi er afgørende for, at vi kan fungere optimalt. Få ny og vigtig viden om søvn, og motion som de vigtigste redskaber, der skaber sund energi.
  • Sociale relationer: Vi har brug for gode sociale relationer for at trives i hverdagen. Det sociale spiller en større rolle for os, end vi aner. Vi er hinandens vigtigste signal om tryghed.

Dette er ikke et foredrag om broccoli, løbeture og quick fixes, det er en rejse tilbage i vores evolutionære historie; en rejse, der med humor og store aha-øjeblikke afdækker, hvorfor vi mennesker er udstyret med præcis de behov, vi har. Og hvordan vi nemmest opfylder dem.

Scroll to Top