Lisbeth Zornig Andersen

Lisbeth Zornig Andersen er en erfaren foredragsholder. Hun har gennem tiden markeret sig som en dedikeret debattør, initiativtager og forfatter inden for særligt det socialpolitiske område med fokus på at forbedre forholdene for socialt udsatte, børn og unge.

Lisbeth Zornig Andersen er uddannet cand. polit. fra Københavns Universitet, har tidligere været administrerende direktør i Specialisterne, formand for Børnerådet og leder af rådgivningsvirksomheden Huset Zornig.

I dag rådgiver og formidler hun om livsmestring, og om, hvordan vi kan opnå mental og fysisk trivsel, også når livet byder på massiv modstand.
Lisbeth har skrevet flere bøger, bl.a. bestsellerne ’Zornigkuren’ og ’Zornig – Vrede er mit mellemnavn’. Sidstnævnte beskriver hendes opvækst, der var præget af svigt, vold og overgreb, hvilket også belyses i den prisbelønnede dokumentar ’Min barndom i helvede’.

Foredrag af Lisbeth (Kl. 10.45 - 11.45 og 12.45 - 13.45)

Unge på kanten

Flere og flere unge havner på kanten af samfundet. Hver femte ung er i fare for aldrig at få fodfæste på arbejdsmarkedet.
Som noget nyt er det også middelklassens børn, der nu snubler i livet. Hvad går galt? Hvad kan vi gøre bedre?

Stadig flere unge taber kampen om det gode liv og mister fodfæstet i livet. Nogle vender frustrationerne indad og straffer sig selv med selvskade, spiseforstyrrelser og selvmordstanker. Andre vender frustrationen udad, som pigen fra Kundby, der planlagde bomber mod skoler. Mange andre kæmper med angst, stress og rusmiddelmisbrug. Risikoen for at havne i arbejdsløshed, kriminalitet og et liv i social udenforskab vokser – også selv om man kommer fra en ressourcestærk middelklassefamilie.

Hvordan skal vi forstå udviklingen – og hvad kan vi gøre ved den? Er vi ved at masseproducere fremtidens underklasse? Har de seneste års indsatser for at støtte udsatte unge fejlet?

Lisbeth Zornig Andersen gennemgår i dette foredrag årsager til det stigende antal unge på kanten af samfundet, hvor nogle bliver hjemløse, selv om de er vokset op i mærkevaretøj, mens andre skader sig selv eller pønser på hævn. Fælles for dem er, at de mistrives og har det svært med at mestre livet. Presser vi som samfund de unge for meget? Begår vi, som tidligere statsminister Lars Løkke har sagt det, “et kollektivt svigt” over for de unge?

Foredraget trækker på den seneste ungdomsforskning, ligesom du vil få en række anbefalinger og eksempler på best practice-indsatser.

Scroll to Top