Rikke Østergaard

Rikke Østergaard er sociolog og mentalsundhedsekspert. Hun er specialist i stress, konfliktløsning, samarbejde, mindfulness og ikke mindst arbejdsglæde. Rikke er en yderst inspirerende, motiverende foredragsholder.

Grundet sit gode humør taler hun ikke kun om glæde og et lykkeligere liv, men hun spreder glæden og er autentisk i sine eksempler fra eget liv. Alt dette, samtidig med at hun kombinerer forskning og sociologisk teori, så det kan bruges i hverdagen af alle.

Foredrag af Rikke (Kl. 14.00-15.00)

Sluk emhætten - træn din hjerne og træf bedre beslutninger

Kunne du tænke dig at blive den bedste udgave af dig selv, både på job og privat? Have et stort mentalt overskud, større arbejdsglæde og være rigtig god til de sociale relationer? Mentalt overskud er noget vi selv skaber, og ved hjælp af simple teknikker kan vi træne hjernen, og blive bedre til selv at være med til at skabe det mentale overskud, der skal til for at trives i virksomheden.

Vil du gerne lære om mentaltræning, og introduceres til de videnskabelige beviser for hvordan træningen virker, og styrker mange dele af vores hjernes vigtige funktioner?

Kender du til, at tankerne kører på højtryk? Manglende ro, nærvær og koncentration? Lange to-do lister som du ikke ved om du kan nå, både på arbejdet og derhjemme? Mails og opkald der vælter ind? Afbrydelser og stadig flere opgaver, der fjerner fokus fra alt det du i forvejen skulle nå? I dag er vi online som aldrig før, og de digitale tjenester giver konstante afbrydelser i vores hverdag, hvilket har gjort omfanget af problemet større, og samtidig understreger nødvendigheden af at kunne ”slukke”, og have evnen til at fokusere på den konkrete opgave og være tilstede i nuet.

Med mentaltræning, træner du din evne til at holde fokus, skabe mentalt overskud og tilstedeværelse der hvor du er, frem for tanker om fortid eller fremtid. Mentaltræningen bruges til at skærpe din opmærksomhed og koncentration, så du rent faktisk bliver mere effektiv, samtid med at du får en langt højere grad af indre ro og balance. Det får en positiv effekt i både dit arbejds- og privatliv.

På dagen bliver du introduceret til konkrete øvelser, der kan hjælpe dig i hverdagen, du vil også blive introduceret til den grundlæggende viden om din hjernes funktion, for at skærpe forståelsen for hvordan du rent faktisk styrker din hjerne, når du træner øvelserne. Derudover vil du blive introduceret til videnskabelige beviser for, hvordan træningen virker og styrker mange dele af vores hjernes vigtige funktioner.

Når du træner øvelserne efterfølgende, bliver dit udbytte følgende: Bedre koncentration – mere fokus og effektivitet i dine opgaver og projekter, øget bevidsthed om effekten af mental tilstedeværelse til afdelingsmøder, ro og overblik i en travl hverdag – mere overskud, mindre stress, øget evne til at prioritere og træffe de rigtige beslutninger, større glæde og tilfredshed i jobbet og bedre balance og styrket evne til at geare ned, når du har fri.

Scroll to Top