Dette event er overstået
P1039749

Mini Temadag – Seksuel orientering og kønsidentitet

Dagens program og indhold 

WHO anser seksualitet som en essentiel og integreret del af at være menneske, alligevel har mange fagpersoner svært ved at tale om seksualitet, seksuel orientering og kønsidentitet på en professionel måde. Vi er ikke blevet uddannet i det og kommer derfor til at tale ud fra vores egne holdninger, normer og fordomme.
Formålet med dette kursus er, at deltagerne får en nuanceret forståelse af, hvad kønsidentitet er, samt hvordan man som fagperson kan arbejde professionelt med mennesker, der identificerer sig selv som nonbinære eller transpersoner.

Kurset har ét ben i teorien og ét ben i den kliniske praksis.

Vi vil derfor arbejde både med hvad forskningen siger om kønsidentitetens udvikling, hvordan vi kan forstå de forskellige bogstaver i LGBTQIA+. Derudover vil vi se på, hvordan vi som fagpersoner bedst muligt kan forstå og hjælpe vores borgere ift. kønsidentitet og seksuel orientering.

Kurset har til formål at opkvalificere deltagernes faglige kendskab til området samt at fylde deltagernes rygsæk op med konkret inspiration til samtalerne om køn og seksualitet med børn, unge og voksne.

 

Dagens oplægsholder

Nina Lildal-Schrøder er uddannet psykolog fra Århus Universitet i 2007, autoriseret af Psykolognævnet og godkendt som Specialist i Klinisk Psykologi og Specialist i Psykopatologi af Dansk Psykologforening.

Gennem de sidste 14 år har hun arbejdet med forskellige former for sexologi, med sårbare og socialt udsatte mennesker og i psykiatrien.

Nina har haft egen praksis siden 2008. Hun har en solid erfaring med at arbejde med seksualitet og samliv, seksuel og kønslig mangfoldighed, psykiatriske diagnoser og følger af vold.

Nina er stifter af og tidligere forperson for Psykologfagligt Selskab for Klinisk Sexologi samt tidligere VISO-specialist og tidligere bestyrelsesmedlem og Uddannelsesleder i DACS (Dansk Forening for Klinisk Sexologi).

Hun er desuden forfatteren bag bøgerne ‘Kort & Godt om LGBT+’ og ‘Kort og godt om seksualitet’.

Detaljer
07. november 2023
Roskilde
Scroll to Top