Case: Den helt rigtige støtte gjorde det muligt for Thomas at trives i egen bolig

Med diagnoser som Tourettes, ADHD og Aspergers var det en udfordring for Thomas at skulle flytte i egen bolig. Men ønsket om at få sit eget hjem var stort – og Psykiatri Plus var klar til at hjælpe.

Thomas er sidst i tyverne, og hans tilværelse er præget af, at han har Tourettes, ADHD og Aspergers. Det betyder, han har brug for helt særlig og specifik støtte til at få hverdagen til at hænge bedst muligt sammen.

Thomas havde indtil nu boet i trygge rammer på et bosted, men var kommet til et sted i sit liv, hvor han ønskede at flytte i egen bolig. Boligen var fundet og klar, og Thomas var blevet visiteret af sin hjemkommune til at kunne få bostøtte. Det eneste, han manglede, var en solid støtteperson, der kunne træde til nu og her og hjælpe ham med at falde til i sin nye bolig.

Thomas’ hjemkommune henvendte sig derfor til Psykiatri Plus for at høre om, vi kunne hjælpe Thomas, indtil de havde sammensat deres eget team til ham. Det kunne vi naturligvis! Vi havde en medarbejder, der var specialiseret i netop denne slags situationer, og som gerne ville hjælpe med at løse opgaven.

Dagen kom, hvor Thomas skulle flytte ind i sit nye hjem. Det betød nye rammer og nye rutiner. Vores medarbejder hjalp Thomas med at få struktur på sine dage, så han nåede de ting, han skulle. Medarbejderen hjalp ham også med at holde det nye hjem pænt og ryddeligt, så det var et rart sted at være.

Det gik rigtig godt. Oprindeligt var aftalen, at Thomas kunne ringe til vores medarbejder om natten, når han følte sig utryg. Men det skete kun et par gange i starten. Thomas følte sig hurtigt tryg om natten, fordi han fik den helt rigtige hjælp om dagen.

Efter et par måneder var kommunen klar med deres eget team til Thomas, så vores medarbejder lavede en overlevering med det personale, der skulle overtage opgaven. Da vi efterfølgende talte med vores kunde, roste de os for at have aflæst Thomas’ situation helt rigtigt. Den støtte, hjælp og overlevering, som vores medarbejder havde givet, var lige, som det kunne ønskes. Vores samlede indsats var desuden blevet evalueret, og Thomas’ hjemkommune var ovenud tilfredse med kvaliteten af ydelserne.

Med den rette hjælp og støtte blev det muligt for Thomas at tage et stort skridt i sit liv og flytte fra bostedet og ind i sit eget hjem.

I dag har hjemkommunen taget over og hjælper Thomas, så han kan blive ved med at tage nye skridt, der passer til hans tempo og til, hvor han er i sit liv.

I Psykiatri Plus arbejder vi med sårbare mennesker. Derfor er historien anonymiseret.

Du kan også læse om

Scroll to Top