Case: Da lægen blev patient – og alle til sidst måtte kaste håndklædet i ringen – trådte Psykiatri Plus til

Efter i mange år at have tilset beboerne på et plejecenter, blev en læge selv en af beboerne. Svær demens gjorde det så vanskeligt for ham at affinde sig med, at han blev aggressiv og umulig at håndtere for personalet.

Efter et årelangt pillemisbrug, som Ole havde delt med sin kone, fik han i en alder af 75 år konstateret demens i en sådan grad, at det var nødvendigt for ham at flytte på plejecenter.

Udfordringen var, at Ole selv var læge og ofte havde tilset beboere på selvsamme plejecenter. Det var derfor vanskeligt for Ole at forstå, at han ikke længere skulle udfylde denne rolle. Når han fik at vide, at det ikke længere var hans opgave, blev han vred og aggressiv, og slog og sparkede, så personalet ikke kunne håndtere ham.

Da Oles adfærd var meget udadreagerende, valgte man at indskrive ham på en psykiatrisk skadestue. Men Ole blev hurtigt sendt retur, for hans diagnose hørte ikke inden for den klassiske psykiatri. Hjemkommunen havde vanskeligt ved at finde den optimale løsning for Ole

De besluttede derfor at kontakte Psykiatri Plus for at undersøge, om vi kunne hjælpe Ole.

Ved Psykiatri Plus’ mellemkomst bevilligede Oles kommune et ophold til Ole på et plejecenter i et enkeltmandsprojekt. Han fik en midlertidig såkaldt træningsbolig, som er lavet til at træne borgeren i forskellige færdigheder såsom madlavning, støvsugning og andre praktiske hverdagsaktiviteter.

Psykiatri Plus satte 10 kvalificerede medarbejdere med stor erfaring inden for demensområdet på opgaven, og de begyndte at skabe rutiner og positive rammer for Ole med meningsfulde gøremål, der kunne holde ham beskæftiget. Medarbejderne var omkring Ole hele døgnet, for han kunne vågne op om natten og være psykotisk.

Med tiden fandt Ole glæde i de nye rutiner. Sammen med medarbejderne lavede han blandt andet mad, og hans kone, som naturligvis havde været meget bekymret, kunne igen begynde at besøge ham.

I dag venter Ole på at finde det rette sted at bo. Der holdes jævnlige teammøder, så de medarbejdere, der er omkring Ole kan sparre med hinanden om aktuelle udfordringer og de løsninger, som skal fastholde Ole i en roligere adfærd og sikre den bedst mulige fremtid for Ole.

I Psykiatri Plus arbejder vi med sårbare mennesker. Derfor er historien anonymiseret.

Du kan også læse om

Scroll to Top