Case: En stærkt udadreagerende adfærd gjorde det svært at hjælpe Nicklas – men så trådte Psykiatri Plus til

Årelang bekymring blev erstattet af mere ro for Niclas’ mor. I dag kan hun se sin søn i trygge og kompetente hænder og i omgivelser, hvor han er i ro.

Nicklas er 21 år og har svær autisme, en meget lav IQ og en stærkt udadreagerende adfærd.

For nogle år siden boede han på et autismecenter, som opsagde ham, fordi de ikke mente at kunne rumme ham. Hans hjemkommune var i den grad på den, for det var ikke nemt at finde en tilsvarende plads et andet sted.

Derfor kontaktede de Psykiatri Plus.

Vi blev bedt om at dække opgaven 100%, og det er nøjagtig, hvad vi i Psykiatri Plus er specialister i. Når opgaven synes helt umulig, så træder vi til. Vi har medarbejdere med kompetencerne til at løse en hvilken som helst opgave inden for psykiatrien – også de allermest komplicerede og vanskelige.

Psykiatri Plus satte et team af kompetente medarbejdere på opgaven, som mødte Nicklas i den bolig, han var blevet opsagt fra. Det var en lejlighed med tomme, hvide vægge, som var skrællet for alt inventar med undtagelse af en seng, et bord og et tomt skab. Nicklas kunne finde på at spise alt, sågar tapetet, så man skulle observere ham hele tiden, ligesom der intet måtte være i hans bolig.

I tæt dialog med Nicklas’ mor blev det besluttet, at Nicklas skulle flytte til et bosted for mennesker med autisme i hovedstadsområdet, hvor de har et indgående kendskab til lige netop Nicklas’ problematik. Samtidig blev det aftalt, at Nicklas kunne komme på weekend hos sin mor hver anden weekend med støtte.

Da dagen oprandt, og flytningen skulle finde sted, tog medarbejderne i Psykiatri Plus med Nicklas og blev på det nye bosted i nogle dage, indtil Nicklas var tryg ved de nye medarbejdere. For Nicklas kan selv den mindste forandring i dagsrytmen betyde voldsomme, udadrettede reaktioner. Derfor var det nødvendigt med små skridt.

I dag er Nicklas midlertidigt anbragt et sted, hvor de forstår ham og kan drage den nødvendige omsorg for ham. Det har givet Nicklas en ro i hverdagen. Der er færre situationer, hvor han reagerer uhensigtsmæssigt eller får spist noget, der potentielt kan være farligt for ham. Det har naturligvis også givet hans mor ro i maven, og samtidig har det muliggjort, at de hver anden weekend er sammen på en måde, som giver mening for dem begge.

I Psykiatri Plus arbejder vi med sårbare mennesker. Derfor er historien anonymiseret.

Du kan også læse om

Scroll to Top