Psykisk sygdom

Psykisk sygdom

Fakta om psykiske lidelser og hvordan der kan gøres

Her får du svar på følgende:

  • Hvad er psykisk sygdom?
  • Hvad er en psykisk lidelse?
  • Hvornår er man psykisk syg?
  • Hvorfor bliver man psykisk syg?
  • Hvordan kan man få hjælp? 

Rigtig mange danskere har en psykisk sygdom, og faktisk fylder psykiske lidelser mere i det danske sygdomsbillede end kræft, hjertesygdomme og diabetes. 

Hvilke psykiske sygdomme findes der?

Der findes over 450 psykiatriske diagnoser og lidelser.
Vi har set på nogle af de mest udbredte diagnoser og typer af adfærd: 

Ønsker du at vide mere om de forskellige sygdomme, har Psykiatrifonden lavet en god oversigt over de mest udbredte forskellige psykiske lidelser.

Få hjælp til at løse opgaver inden for psykiatrien

Psykiatri Plus er her for at gøre en forskel for mennesker, som er ramt af psykisk sygdom.

Hver måned hjælper vi mere end 1.000 udsatte og sårbare mennesker. Vi har over 24 års erfaring inden for socialpsykiatrien og behandlingspsykiatrien i Danmark.

Hvis du ønsker at vide mere om vores services eller har brug for at vi dækker ind med fagpersonale, så kontakt os eller en af vores konsulenter.

P1023791

Hvorfor bliver man psykisk syg?

Psykisk sygdom kan ramme os alle, men ingen ved præcist, hvorfor nogle mennesker rammes og andre ikke gør, ligesom med fysisk sygdom. Psykisk sygdom kan blive udløst af en voldsom følelsesmæssig oplevelse eller psykisk belastning, men lidelserne kan også opstå ud af det blå.
De fleste eksperter inden for området er enige om, at psykisk sygdom er et resultat af både arv og miljø. Der forskes stadig rigtig meget i det, så vores behandling af psykiske lidelser hele tiden kan blive bedre.

Psykiatri

Hvad er psykisk sygdom?

Psykisk sygdom er en sindslidelse, som går ud over din evne til at opretholde en normal hverdag, og hvor forskellige psykiske og fysiske symptomer er til stede. Med tilstanden opstår forandringer i din måde at tænke på og andre følelsesmæssige udfordringer, som du før kunne tackle, kan nu virke uoverskuelige for dig.

Der findes mange forskellige psykiske lidelser, så diagnosen defineres ud fra dine symptomer og de tegn, som andre mennesker bemærker. Det kan være symptomer og tegn som åndenød, koncentrationsbesvær, søvnproblemer, hjertebanken, tankemylder, let til gråd, ondt i brystet eller hovedet, svimmelhed og manglende overskud. Symptomerne kan være diffuse og minde meget om fysisk sygdom.

Så hvornår er man psykisk syg? Det korte svar på det er, at når du ikke kan overkomme livet under normal emotionelt pres, er du til en vis grad syg. Psykisk sygdom findes i mange grader, og jo tidligere du kommer i behandling, jo hurtigere kan du blive rask igen. Vil du vide mere om psykisk sygdom, kan du finde endnu mere information på sundhed.dk.

Scroll to Top